Fotoalbum Encaustic Art

Ballerina 20x30cm

Blauw bos

Afgesloten grot

Onderwater

Bloem

Kaart

Onderwaterwereld

Octopus

Tornado

Waterpilaren

Bloemen

Vlammetje

Kleurrijk beekje

Windblazer Kaart (n.t.k.)

Jungle

Heide

Winterse grot

Geheimzinnge grot

Verlegen

Patchwork

Feestelijk

Klok met encaustic tafereeltjes

Encaustic-Art
Encaustic is een heel oude techniek. Encaustic betekent "inbranden" en vroeger bij de Grieken en Romeinen werd deze techniek gebruikt om gekleurde bijenwas te smelten en in te branden in hout.
Nu gebruiken we hiervoor een encaustic strijkijzer. Hierop laten we de gekleurde bijenwas smelten en daarmee kunnen we zeer verschillende schilderijen maken.

Maar er is meer…
Er zijn nog meer technieken om de was te smelten, zo kun je ook met een tekenpen werken, dit is een soort soldeerbout, hiermee kunt u hele fijne lijntjes maken, bijv. grassprietjes in een landschap ed.  Ook zijn er speciale fohns waarmee je de was op het encaustic (hittebestendig) papier zelf smelt of de was op canvas doek kunt verwerken. Ook stempels kunnen in combinatie met deze techniek worden gebruikt om afdrukken te maken.

Het mooie is dat er geen schilder- of tekenervaring voor nodig is. Tijdens het schilderen ontstaan er prachtige en soms ook heel duidelijke afbeeldingen in de was. Het wordt ook wel intuitief of spiritueel schilderen genoemd.


Vergeet niet de show ook op het grote scherm te bekijken! Houd uw muis boven de kleine foto's om meer informatie over de foto te krijgen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

12.03 | 09:39
Nieuws/Exposities heeft ontvangen 2
09.02 | 06:27
Even voorstellen heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk